1
2
3

Merken

Toon alle Less

Styling

Haartype

Toon alle Less

Prijs instellen

Max
Categorieën
ETI
K18
KHS

Merken

Toon alle Less

Styling

Haartype

Toon alle Less

Prijs instellen

to
Sale
Schwarzkopf Osis Thrill Fibre Gum, 100 ml
QUICK SHOP
Osis Thrill Fibre Gum, 100 ml
Schwarzkopf Osis Thrill Fibre Gum is een stevige haarcrème die het haar in elk gewenst model brengt.
€18,85 €8,65
Sale
Schwarzkopf Osis Thrill Fibre Gum, 3 x 100 ml VOORDEEL PAK!
QUICK SHOP
Osis Thrill Fibre Gum, 3 x 100 ml VOORDEEL PAK!
Schwarzkopf Osis Thrill Fibre Gum is een stevige haarcrème die het haar in elk gewenst model brengt. Dit fantastische product verzwaart het haar niet en is onmisbaar voor de dagelijkse styling.
€59,85 €24,65
Sale
Schwarzkopf Osis Thrill Fibre Gum, 5 x 100 ml, VOORDEEL PAKKET!
QUICK SHOP
Osis Thrill Fibre Gum, 5 x 100 ml, VOORDEEL PAKKET!
Schwarzkopf Osis Thrill Fibre Gum is een stevige haarcrème die het haar in elk gewenst model brengt. Dit fantastische product verzwaart het haar niet en is onmisbaar voor de dagelijkse styling, VOORDEEL PAKKET!
€98,85 €39,95
Sale
KIS Pom8 3 Stuks
QUICK SHOP
Pom8 3 Stuks
KIS KAPPERS Keramen Pom8, voor een stevige en flexibele fixatie! KIS KAPPERS Keramen is nu verkrijgbaar bij kapperssolden.be!
€72,85 €28,54
Sale
Schwarzkopf Osis Thrill Fibre Gum, 2 x 100 ml VOORDEEL PAK!
QUICK SHOP
Osis Thrill Fibre Gum, 2 x 100 ml VOORDEEL PAK!
Schwarzkopf Osis Thrill Fibre Gum is een stevige haarcrème die het haar in elk gewenst model brengt. Dit fantastische product verzwaart het haar niet en is onmisbaar voor de dagelijkse styling.
€39,85 €16,95
Sale
D:FI D:Struct, 75 gram, 3 Stuks, VOORDEEL PAKKET!
QUICK SHOP
D:Struct, 75 gram, 3 Stuks, VOORDEEL PAKKET!
D:Struct, 75 gram, 3 Stuks, VOORDEEL PAKKET!
€39,85 €16,95
Sale
Schwarzkopf Osis Thrill Fibre Gum, 10 x 100 ml VOORDEEL PAKKET!
QUICK SHOP
Osis Thrill Fibre Gum, 10 x 100 ml VOORDEEL PAKKET!
Schwarzkopf Osis Thrill Fibre Gum bestellen? Schwarzkopf Osis Thrill Fibre Gum voor medium hold en shine! Schwarzkopf OSIS Thrill Fibre Gum goedkoop online!
€155,85 €79,95
Sale
Wella EIMI Just Brilliant
QUICK SHOP
EIMI Just Brilliant
Wella EIMI Bold Move, Styling Pommade met een ongekende glans. Blijft heel de dag in model en beschermt tegen vocht. Anti Frizz.
€11,64 €7,80
Sale
D:FI D:Struct 150 gram
QUICK SHOP
D:Struct 150 gram
D:FI D:Struct, de perfecte stylings creme. D:FI D:Struct, voordelig te bestellen. D:FI D:Struct, Goedkoop en Snel geleverd!
€19,85 €8,95
Sale
Schwarzkopf Osis Damped
QUICK SHOP
Osis Damped
Schwarzkopf Osis Damped is nu extreem goedkoop! Bestel Schwarzkopf Osis Damped voordelig! Schwarzkopf Osis Damped extreme online aanbieding!
€16,45 €8,86
Sale
D:FI D:Struct, 75 gram
QUICK SHOP
D:Struct, 75 gram
D:FI D:Struct, de perfecte stylings creme.
€14,85 €5,95
Sale
KIS Keramen Pom8, 150 ml
QUICK SHOP
Keramen Pom8, 150 ml
KIS Keramen Pom8, voor een stevige en flexibele fixatie. Nu verkrijgbaar bij Kapperssolden.be
€21,85 €10,93
1
2
3
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Pommade

Pommade is een olie- wasachtige haarstijlingsproduct wat veelal gebruikt wordt door mannen om hun haar in model te brengen. Een van de meest voorkomende eigenschappen van pommade is dat het het haar laat glazen. Daarnaast droogt pommade niet op en is het meestal noodzakelijk om je haar meerdere malen met vetoplossende shampoo te wassen om de pommade geheel te verwijderen uit het haar. Het vettige stylingsproduct pommade is misschien wel een van de oudste ter wereld. Zo ontstond het bekendste pommade merk Murray’s al in de jaren twintig. Het olie- en wasachtige product pommade is uitermate geschikt om het wat langere haar in model te brengen.

 

Pommade of wax

Het verschil tussen haar pommade en wax is tegenwoordig niet meer zo groot. Vroeger werd wax gebruikt wanneer men perse geen glanzend eindresultaat wenste. De zwaardere pommades die nu worden gemaakt bevatten ook bijenwas. Aan de naam is veelal niet veel af te leiden omdat er vaak gekozen wordt voor productnamen die populair en modern klinken.

 

Pommade en de historie

Voor de geschiedenis achter de huidige pommades die in Nederland beschikbaar zijn moeten we terug naar het vroegere negentiende-eeuwse Frankrijk waar het woord pommade, zalf betekent. Oorspronkelijk bestond pommade toen uit 80% olie en 20% water. De Franse pommade is afgeleid van het Latijnse woord Pomum wat fruit of appel betekent. Het oorspronkelijke recept bevatte namelijk gemalen appels. Ook zien we in de geschiedenis terug dat onder andere beren vet, pertolateum gelei werden gebruikt bij het fabriceren van pommades. Nu wordt er vooral gebruik gemaakt van reuzel en bijenwas.

Vroeger werd pommade veel meer gebruikt dan nu. Terwijl sinds deze eeuw er veel meer pommade merken en producten op de mark zijn gekomen. Vooral door de opkomst van "vernieuwde" barbieren en soortgelijke mannenkappers. Pomades worden geassocieerd met de haardracht in de vijftiger jaren. Veel jongeren droegen toen een vetkuif naar voorbeeld van sterren als Johnny Cash en Elvis Presley. Het gebruik van pommade neemt de laatste jaren fiks toe onder de mannen. Na de film The Great Gatsby is de jaren 20 stijl weer helemaal terug van weggeweest. Met Leonardo DiCaprio als voorbeeld.

 

Hoe gebruik je de pommade

Pommade kun je op twee manier aanbrengen. Ben je op zoek naar een meer "wet" look dan is het belangrijk het product aan te brengen op handdoek droog haar. Wanneer je een meer matte look wenst wacht je tot het haar compleet droog is. Neem een kleine hoeveelheid pommade en verdeel dit over je vingertoppen en handpalmen zodat het wat warmer kan worden. Je begint bij de aanzet van de haar en kneed het daarna over het hele haar heen. Daarna gebruik je een kam of borstel om jouw look te finetunen.

Lees meer Lees minder
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »