Haarverf

Het assortiment van Kapperssolden bestaat uit veel verschillende soorten haarverf. Maar welke heb jij nodig? Het veranderen van de haarkleur wordt al sinds 1661 gedaan, er werden al diverse methoden gebruikt om het haar zwart, goudblond, groen, rood, geel en zelfs de nieuwste trend; grijs/wit!

 

De geschiedenis van haarverf

De Romeinen onderzochten het kleuren van het haar en hadden meer dan honderd recepten om dit met natuurlijke ingrediënten te doen! In 1907 bedacht Eugène Schueller, de oprichter van L'Oreal Professional, de eerste synthetische haarverf op de markt, echter werd dit product toen nog heel weinig verkocht. Meer dan honderd jaar later is de L'OrealMajirel één van de meest verkochte haarkleuring ter wereld!

De natuurlijke haarkleuren kunt u herkennen aan het kleurnummer:

  1. Zwart
  2. Zeer donkerbruin
  3. Donkerbruin
  4. Middelbruin
  5. Lichtbruin
  6. Donkerblond
  7. Middelblond
  8. Lichtblond
  9. Zeer lichtblond
  10. Witblond

 

Haarverf onderscheiden we door 3 verschillende categorieën:

Permanente haarkleuring, ook wel haarverf genoemd. De kleur is niet uitwasbaar en zal na verloop van tijd vervagen. Het is belangrijk dat bij het kleuren van het haar altijd een waterstof/developer wordt gebruikt.

Semi-permanente haarkleuring, bevat kleinere kleurmoleculen. De kleur is uitwasbaar.

Felle kleuren haarverf, altijd tijdelijk.en de kleur is uitwasbaar. Zoals de haarkleuring van La RicheDirections of Crazy Color. Deze zorgen voor een opvallende kleur in het haar, van paars, groen, rood of blauw. Het is belangrijk dat het haar eerst ontkleurd wordt voordat de felle haarkleuring wordt aangebracht. De meest unieke looks worden gecreëerd met een felle kleur in het haar. Deze manier van kleuren is altijd tijdelijk, de duur van de kleur kan worden verlengd met speciale ColorShampoo's. De kleur zal na een tijd vervagen en daarna uit het haar gaan. Dan kan er weer een andere kleur aangebracht worden.

Tip: Voor een unieke kleur, haarverf van hetzelfde merk kunnen worden gemengd voor een kleur die niemand heeft

Binnen ons assortiment is er uiteraard een top 5 haarverf onder onze klanten. Deze willen wij jullie niet onthouden.

  1. Wella Koleston
  2. Schwarzkopf Igora Royal
  3. L'Oreal Majirel
  4. La Riche Directions
  5. Imperity Singularity

Advies nodig bij de keuze voor de juiste haarverf?
Mocht je nog twijfelen welke haarverf het meest geschikt is voor jouw haar? Of wil je toch nog wat meer weten over de verschillen tussen de ene en de andere haarverf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen graag een handje mee in de grote keuze haarkleuringen.

Omdat ieder haar toch even net wat anders is, kan het eindresultaat van haarverf of een kleurspoeling afhangen van de haarkleur en het haartype. Daardoor kunnen wij bij Kapperssolden geen garantie op het resultaat kan geven. Wij adviseren dan ook om de bijsluiter goed door te lezen en de instructies op de juiste manier op te volgen. Uiteraard kunnen wij ook altijd helpen bij de kleurkeuze of advies, voor zo ver dat natuurlijk mogelijk is via mail of telefoon.

Lees meer Lees minder
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »